Pályázat

Kapacításbővítő beruházás a Fer-Er Kft.-nél

A projekt alapadatai:

A projekt megvalósulásának helyszíne:

6440 Jánoshalma, Kisszállási u. 7.

A projekt bemutatása

Projektünk célja fő tevékenységi körünk, a TEÁOR 2511 08 fémszerkezetek gyártásának fejlesztése, eszközök beszerzése által. A fejlesztés elsődleges indokoltságát a folyamatosan változó piaci igények kielégítésére való törekvésünk alapozza meg, továbbá a már meglévő partnereink visszajelzése, a körükben végzett folyamatos igényfelmérés és az így kapott információk összegzése. Alumínium kerítések egyedi gyártása jelenleg is folyik, de csak alkalomszerűen. Ezek száma az utóbbi időben nagyon megugrott. Azonban az ehhez kapcsolódó tevékenységek nagy részét eszköz hiányában alvállalkozókkal csináltattuk meg.

Konkrét célunk két eszköz beszerzése:

–         MPSH 30/30 EB – motoros tábla-lemezolló berendezés

Szükségessége: Ennek segítségével tudjuk majd kivágni a nagy alumínium lemezlapokból a különféle méreteket. Gyorsaságának köszönhetően alkalmas sorozatgyártásra is. Kis méret különbségeket is be lehet rajta állítani, kihasználása sokrétű. Jelenleg ezt alvállalkozóval készíttetjük.

–         TVM30/30 – motoros élhajlító berendezés

Szükségessége: Ennek segítségével lesz lehetőség a kivágott alumínium lapok formázására, kerítéselemekké alakítására. Ez az eszköz nagyon gyors munkasebességgel működik. A hagyományos hajlítóknál jóval nagyobb hajlító erővel bír. Valamint a garatmélység és a nyitási magasság is sokkal nagyobb.

A beruházás számos olyan többletlehetőséghez juttat minket, amelyeket megfelelően hasznosítva tovább növelhetjük megrendelőink körét, szélesíteni tudjuk kínálatunkat. Mivel vállalkozásunk több mint 30 éve működik és több, mint 20 éve foglalkozik kapuk, vasszerkezetek gyártásával, fő tevékenységként, ezért profilunkba teljes mértékben beleillik a tervezett beruházás megvalósítása. A projekt megvalósítása révén vállalkozásunk előrelép a termelési értékláncban, hiszen a beszerzett gép révén termelési technológiánkat hozzáadott-érték növekedést eredményező módon fejlesztjük.