Kaputechnika​​ - Ipari

Rámpakiegyenlítők

Rámpakiegyenlítők

A hidraulikus mozgatású lengőnyelves rámpakiegyenlítő a rakodás során változó terhelésű, és így változó magasságú teherautók, és a betonrámpák magasságának kiegyenlítésére szolgál. 

Minden általunk forgalmazott rámpakiegyenlítő CE jelöléssel van ellátva. Az anyaguk jellemzően festett acél, de rozsdamentes alumínium szerkezettel is elérhetőek. 

A rámpakiegyenlítő kerete a betonrámpába, vagy az acél rámpaházba van rögzítve, melyhez robosztus csuklókkal kapcsolódik a rámpaasztal. Az asztal 6/8mm vastag bordázott, így csúszásgátolt fémlemezzel van borítva. A biztonságot a mindkét oldalon teljes hosszúságban felszerelt belépés/csonkolás elleni védelem is szolgálja. Európai szabványnak megfelelően a vészleállító megnyomása a rámpa süllyedésének azonnali megállását is eredményezi. Rakodás utána a rámpa visszatérítését automatika végezheti.

Teherbírása jellemzően 6 tonna, azonban elérhető nagyobb teherbírásúként is.

A hidraulikus mozgatású kitolónyelves rámpakiegyenlítő a rakodás során változó terhelésű, és így változó magasságú teherautók, és a betonrámpák magasságának kiegyenlítésére szolgál. Legfontosabb különbség a lengőnyelves rámpához képest, hogy itt a rámpa nyelve egy csapágyazott görgősorral megvezetett, behúzható elem.

A rámpakiegyenlítő kerete a betonrámpába, vagy az acél rámpaházba van rögzítve, melyhez robosztus csuklókkal kapcsolódik a rámpaasztal. Az asztal 8/10mm vastag bordázott, így csúszásgátolt fémlemezzel van borítva. A biztonságot a mindkét oldalon teljes hosszúságban felszerelt belépés/csonkolás elleni védelem is szolgálja. Európai szabványnak megfelelően a vészleállító megnyomása a rámpa süllyedésének azonnali megállását is eredményezi. Rakodás utána a rámpa visszatérítését automatika végezheti.

Teherbírása jellemzően 6 tonna, azonban elérhető nagyobb teherbírásúként is.