Kaputechnika​​ - Ipari

Tűzgátló
Guillotine kapu

Tűzgátló

Guillotine kapu

A guillotine tűzvédelmi kapukat felfelé nyíló szárnyakkal gyártják különböző fokú tűzállósággal. A kapu egyetlen lappá összeállított panelekből áll. Ennek köszönhetően mind mechanikailag, mind tűzvédelmi szempontból tökéletesen megfelel a feladat ellátására. Minden kapulap 1200 mm szélességű panelekből van kialakítva acéllemez külső borítással és több sor hőszigetelő anyaggal. 

A kaput labirinth elemek, és hőre duzzadó tömítések veszik körbe, ezek együttesen megakadályozzák a gázok és a lángok átjutását. Amennyiben a beépítés helyén nem áll rendelkezésre elegendő hely, úgy 3, teleszkópszerűen összecsukódó panelből is összeállítható

A tűzgátló guillotine kapu általában nyitott állapotban van, és ha jelet kap az érzékelő rendszer a tűzjelzőtől, a gravitáció miatt lefelé indul. A lengéscsillapítóknak köszönhetően a kapu a talaj közelében csökkenti a sebességet és finom ütközéssel zárja nyílást. Ezenkívül megfelelő biztonsági elemekkel rendelkeznek annak megakadályozására, hogy a felfüggesztés bármely elemének törése esetén a kapuk lezuhanjanak. 

A kapuk vezetősínjei felszerelhetők a födémekhez, vagy erős fémszerkezetekre hegeszthetők. A támasztóelemek tűzállósági értékének, legalább a kapuk tűzállósági értékének a kétszeresének kell lenniük, és elég erőseknek kell lenniük ahhoz, hogy ellenálljanak az ajtó súlyának és a tágulásnak.